$type=grid$c=3$m=0$sn=0$show=home$hide=mobile

[LAATSTE UPDATES]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

7 gouden tips voor een vlotte renovatie


In principe zijn er twee soorten verbouwingen of renovaties. Enerzijds is er de jaarlijkse slijtage, die je geregeld onder handen moet nemen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: een nieuw dak, de elektriciteit vernieuwen of de boiler laten vervangen. Dit zijn renovaties waar je niet om heen kan.

Verzamel zoveel mogelijk informatie


Deze tip klinkt logisch, en zal waarschijnlijk al op de planning staan. Maar wat moet je precies opzoeken om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan?
  • Koop verbouwingstijdschriften of interieurboeken: je kan nooit genoeg ideeën opdoen. 
  • Werk samen met een interieurspecialist om je stijl te bepalen. Hij of zij zal je dan op weg helpen naar het interieur waar je van droomt.

Haal inspiratie van het internet 

Het internet bevat een schat aan interieurinformatie en verbouwingstips. Je kan je niet enkel laten inspireren, maar ook informatie opzoeken over aannemers en bouwbedrijven in de buurt. Fora kunnen interessant zijn voor een antwoord op specifieke vragen. Je kan je ook laten inspireren door de woningen en interieurs op de website van Ik Ga Bouwen & Renoveren

Vergelijk offertes van verschillende aannemers


Beslis nooit meteen met wie je voor de verbouwing in zee wil gaan. “Veel verschillende offertes aanvragen is niet nodig. Baseer je op offertes van vier of vijf verschillende aannemers,” aldus Eric Cloes. “Bij de keuze van aannemer zijn er twee essentiële zaken waar je rekening mee moet houden: is hij uit de buurt? (weinig transportkosten) en wat zijn de referenties van deze aannemer?”

Weeg af wat je zelf kan doen


Helpende handen kunnen het verschil maken. Probeer zelf zo veel mogelijk van de klusjes op te knappen of vraag aan familie om een handje te komen helpen. Het werk zal tussendoor sneller vooruitgaan en je zal ook financieel wat kunnen besparen. 

Denk goed na over structurele verbouwingen

Wanneer je structurele veranderingen gaat doen, heb je een architect nodig. Bij het uitvoeren van geen structurele werken, bijvoorbeeld bij het weghalen van een niet-dragende muur, heb je geen architect nodig. 

Maak een financiële raming


Financieel bekijken hoe je ervoor staat, je kan daar niet om heen. Wat is je budget, kan je daar nog buiten gaan (m.a.w. heb je reserves) en indien niet waar gaan we dit geld vandaan halen? Het is essentieel om voor de verbouwing een financiële raming op te maken. Noteer welke ruimte je onder handen wil nemen, informeer over prijzen en beslis over het budget. 

Tip: bouw steeds een kleine marge in. 

Plan de verbouwing


Stel op voorhand een schema op. Hiermee kan je de verschillende stappen en hun duur goed opvolgen. Wanneer blijkt dat iets langer gaat duren dan op voorhand afgesproken, spreek je de vakmensen hier op aan. Bovendien moet je ook alles in de juiste volgorde doen. Anders zit je misschien op een bepaald moment vast en kan je niet verder met het volgende. Absoluut te vermijden!

Blijf de financiën opvolgen


Blijf steeds met je neus op de financiën zitten. Laat het ooit tussen je vingers glippen, maar hou dit steeds goed in de gaten. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en weet je steeds waar je aan toe bent.

Kies voor goede vakmensen


Sommige onderdelen van de verbouwingen kan je zelf doen, maar voor sommige zaken is het aangeraden om goede vakmensen in dienst te nemen. Hierdoor zullen de werken een heel stuk sneller gaan. De belangrijkste eigenschap van een goede vakman is stiptheid. Zo krijg je al een kleine indicatie van of de werken op tijd zullen afgerond zijn of niet. 

Spreek steeds een einddatum af


Wie voor een verbouwing in zee gaat met een aannemer en zijn vakmensen, moet steeds een einddatum worden afgesproken. Dit staat verplicht in de overeenkomst. Laat je niet in de luren leggen en volg dit nauwgezet op. Bij het onderhandelen van het contract, kan je steeds ook vertragingsclausules laten opnemen. 


Ga je binnenkort (ver)bouwen? 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor meer tips en informatie! 

$show=/p/partners.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

$show=/p/beurs.html$type=grid$c=9$cm=0$au=0$sn=0$p=1

$show=/p/nieuws.html$h=200$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/nieuws-van-de-exposanten.html$type=two$l=1$c=10$m=0$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/nieuws-van-de-exposanten.html

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

$show=/p/faq.html

Naam

beurs,10,exposanten,3,faq,7,in de kijker,34,nieuws,40,nieuws exposanten,10,nieuwsbrief,22,niews,1,partners,4,
ltr
item
Bouwinnovatie | Blog: 7 gouden tips voor een vlotte renovatie
7 gouden tips voor een vlotte renovatie
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyzy4m5PQ_HCD2U9l9bRP8neH6KbpckIEOzwsuqJBZ1-1d-Ti8Tfz86mdgwbZkX-eSu0n0aErGNeg5swaZ2XbdTyjSaoclGtOVt9RXV2_w8Q76wrtaGXfyJq0hm5QcWZzBovfTOkkkSl8/s640/tips-vlotte-renovatie.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyzy4m5PQ_HCD2U9l9bRP8neH6KbpckIEOzwsuqJBZ1-1d-Ti8Tfz86mdgwbZkX-eSu0n0aErGNeg5swaZ2XbdTyjSaoclGtOVt9RXV2_w8Q76wrtaGXfyJq0hm5QcWZzBovfTOkkkSl8/s72-c/tips-vlotte-renovatie.jpg
Bouwinnovatie | Blog
https://blog.bouwinnovatie.be/2019/08/7-gouden-tips-voor-een-vlotte-renovatie.html
https://blog.bouwinnovatie.be/
https://blog.bouwinnovatie.be/
https://blog.bouwinnovatie.be/2019/08/7-gouden-tips-voor-een-vlotte-renovatie.html
true
7025545460806745147
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli August September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy