$type=grid$c=3$m=0$sn=0$show=home$hide=mobile

[LAATSTE UPDATES]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

Duurzaam bouwen of verbouwen: de toekomst?

duurzaam, bouwen, toekomst, bouwinnovatie

Duurzaamheid is een thema dat steeds populairder wordt in de bouwsector. Maar wat betekent "duurzaam" nu eigenlijk in deze context? En vanaf wanneer ben je duurzaam aan het bouwen of wonen? Samen zoeken we een antwoord op deze vragen!

Less is more


Duurzaam bouwen betekent dat je zoveel mogelijk rekening houdt met mens en milieu. Je streeft ook best naar een zuinig energie- en watergebruik. Bij voorkeur gebruik je dan degelijke en gezonde bouwmaterialen. Dit wil niet zeggen dat je meer bouwmaterialen nodig hebt. Het is een kwestie van meer te doen met minder. Je kan perfect bouwen met minder ruimte, materialen, water en energie om hetzelfde comfort te behouden.

Bespaar geld en tijd


Om een woning écht duurzaam te maken hou je best ook rekening met de toegankelijkheid en de aanpasbaarheid in de tijd. Het is belangrijk om je woning "future-proof" te maken. Daarom is het aangeraden om duurzame materialen te gebruiken in elke fase van het bouwproces. Door goede plannen en ontwerpen op te stellen en uit te tekenen, spaar je heel wat kosten en energie uit.

Een andere manier om kosten te besparen is door nutteloos verbruik te voorkomen. Verwarming en isolatie spelen hierbij een belangrijke rol. Je kan enorm veel besparen door je verwarming op tijd uit te zetten en de rest van de warmte vast te houden. Goede isolatie is misschien wel duur in aankoop, maar op lange termijn pluk je er de vruchten van.

Meer dan alleen materialen


Technische maatregelen zijn noodzakelijk bij het bouwen van een nieuwe woning. Maar dat neemt niet weg dat je je ook goed moet voelen in je eigen huis. Een goed gevoel hebben bij je woning zorgt ervoor dat je minder vaak moet verbouwen. Tijdens het bouwen moet je rekening houden met de aantrekkelijkheid van de woning. Je creëert een plaats waar je misschien de helft van je leven zal doorbrengen. Duurzaamheid is dus niet enkel materieel, het is ook een gevoel!

Duurzaam bouwen is niet hetzelfde als ecologisch bouwen, maar in vele aspecten komen ze wel overeen. De materialen kunnen duurder zijn in aankoop, maar omdat ze langer meegaan bespaar je flink wat geld op lange termijn. Wanneer je bezig bent met de duurzaamheid van de woning ga je ook minder materialen gebruiken of minder vaak moeten verbouwen.

Dit draagt op zijn beurt weer een steentje bij voor het milieu. De bouwsector evolueert elke dag, probeer dus ook op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe ontwikkelingen en updates. Deze kan je vroeger of later zelf toepassen in je eigen woning. Duurzaam bouwen of verbouwen is niet alleen de toekomst, het is ook denken aan de toekomst!

Ben jij op zoek naar handige tips en advies voor jouw toekomstige of huidige woning? Kom dan zeker een kijkje nemen op Bouwinnovatie!

$show=/p/partners.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

$show=/p/beurs.html$type=grid$c=9$cm=0$au=0$sn=0$p=1

$show=/p/nieuws.html$h=200$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/nieuws-van-de-exposanten.html$type=two$l=1$c=10$m=0$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/nieuws-van-de-exposanten.html

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

$show=/p/faq.html

Naam

beurs,10,exposanten,3,faq,7,in de kijker,34,nieuws,40,nieuws exposanten,10,nieuwsbrief,22,niews,1,partners,4,
ltr
item
Bouwinnovatie | Blog: Duurzaam bouwen of verbouwen: de toekomst?
Duurzaam bouwen of verbouwen: de toekomst?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimuCl1pXap660YJ9cwPECW6heaADRCjgDNCNT7p9Mq6LFwrMKNcSVq3GedM6FQA4bxz_HVFXCxKW0vC9cKyv6EkjaWK7dz5xDv6PQkbaHQhLrGPbxYl853zHH-Bvw40BT6kwox9L4jl7Q/s640/duurzaam+bouwen.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimuCl1pXap660YJ9cwPECW6heaADRCjgDNCNT7p9Mq6LFwrMKNcSVq3GedM6FQA4bxz_HVFXCxKW0vC9cKyv6EkjaWK7dz5xDv6PQkbaHQhLrGPbxYl853zHH-Bvw40BT6kwox9L4jl7Q/s72-c/duurzaam+bouwen.jpg
Bouwinnovatie | Blog
https://blog.bouwinnovatie.be/2019/09/duurzaam-bouwen-toekomst-bouwinnovatie.html
https://blog.bouwinnovatie.be/
https://blog.bouwinnovatie.be/
https://blog.bouwinnovatie.be/2019/09/duurzaam-bouwen-toekomst-bouwinnovatie.html
true
7025545460806745147
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli August September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy