$type=grid$c=3$m=0$sn=0$show=home$hide=mobile

[LAATSTE UPDATES]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

De toekomst van drones in de bouw- en vastgoedsector

bouw, vastgoed, drones, toekomst, virtual reality, augmented reality, AR, VR, bouwinnovatie

Hier en daar zien we ze al verschijnen. Ze worden steeds goedkoper en toegankelijker voor het grote publiek. Maar het gebruik van een drone is niet gelimiteerd tot het maken van foto's en video's. In de nabije toekomst zullen drones ook voor andere doeleinden ingeschakeld worden.

Meten is weten 

We kunnen een drone eigenlijk beschouwen als een transportmiddel van goederen. Dit maakt het mogelijk om verschillende attributen en gespecialiseerde toepassingen aan de drone te bevestigen. Denk aan fototoestellen, thermische camera's en meetapparatuur. Hierdoor kunnen drones verschillende taken op de werf vervullen. Zo kan de drone op verkenning gestuurd worden in moeilijk te bereiken gebieden of constructies. 

Het controleren van de werking van zonnepanelen, het opsporen van lekken en het uitvoeren van visuele inspecties was nog nooit zo gemakkelijk. Daarnaast is het ook een stuk veiliger en goedkoper om een drone in te schakelen in plaats van arbeiders op verkenning te sturen. 

Meer laten zien = meer verkoop

In de vastgoedsector worden drones nu al gebruikt om schitterende beelden te maken van panden die te koop staan. Het is een extra service die je kan bieden aan je klanten. Potentiële kopers krijgen op deze manier een beter beeld van het pand en de omgeving. Ze kunnen zich meer inleven, ze krijgen een beeld van alle aspecten van de woning. Misschien zijn deze beelden wel nét genoeg om potentiële kopers over de streep te trekken!

In de toekomst zullen we de dronebeelden ook kunnen combineren met Virtual Reality. Zo kan je bijvoorbeeld een virtuele tour aanbieden van de omgeving samen met de kamers en en troeven van het pand. En het leuke aan dit verhaal? Het kan gewoon vanuit de zetel. Het enige wat je nodig hebt is een VR-headset en een smartphone en je bent vertrokken. 

Met behulp van Augmented Reality zullen we later ook 3D modellen van huizen en andere bouwwerken kunnen maken. Indien we deze technologie kunnen combineren met de gebruiksvriendelijkheid van een drone. Momenteel is AR al sterk vertegenwoordigd in onze smartphones. Er bestaan verschillende applicaties waarmee je bijvoorbeeld afstanden of objecten kan opmeten (in real time). Het is slechts een kwestie van tijd voordat deze technologie overwaait naar drones. 

Wil jij ook meer weten over de toekomst van de bouwsector? Schrijf je dan nu in voor Bouwinnovatie 2020.

$show=/p/partners.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

$show=/p/beurs.html$type=grid$c=9$cm=0$au=0$sn=0$p=1

$show=/p/nieuws.html$h=200$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/nieuws-van-de-exposanten.html$type=two$l=1$c=10$m=0$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/nieuws-van-de-exposanten.html

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

$show=/p/faq.html

Naam

beurs,10,exposanten,3,faq,7,in de kijker,34,nieuws,40,nieuws exposanten,10,nieuwsbrief,22,niews,1,partners,4,
ltr
item
Bouwinnovatie | Blog: De toekomst van drones in de bouw- en vastgoedsector
De toekomst van drones in de bouw- en vastgoedsector
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMd18lO3-tmtn2YWr5vQwHGZlbdZiXUW4XXFhZc8agqctscFU8liyIiUf8AU1AmxipiNWAMrSwyVWrnoDytcdXrwlEBqFcAOV7THePs_1bMe_Ppqr_dwqBG4RzTa44EWkBdRhX7p-p1pI/s640/drones+vastgoed+en+bouwsector.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMd18lO3-tmtn2YWr5vQwHGZlbdZiXUW4XXFhZc8agqctscFU8liyIiUf8AU1AmxipiNWAMrSwyVWrnoDytcdXrwlEBqFcAOV7THePs_1bMe_Ppqr_dwqBG4RzTa44EWkBdRhX7p-p1pI/s72-c/drones+vastgoed+en+bouwsector.jpg
Bouwinnovatie | Blog
https://blog.bouwinnovatie.be/2020/01/toekomst-drones-vastgoed-bouw.html
https://blog.bouwinnovatie.be/
https://blog.bouwinnovatie.be/
https://blog.bouwinnovatie.be/2020/01/toekomst-drones-vastgoed-bouw.html
true
7025545460806745147
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli August September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy